| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
RyldArgith major

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 6:31 pm Temat postu: Cóż to za samolot? |
|
|
Tak sobie myślałem, czy ktoś nie mógłby założyć quizu podobnego to tego w dziale o sprzęcie pancernym, tylko że dotyczącego samolotów, więc łatwiejszego, bo przynajmniej "narodowość" można rozpoznać po oznaczeniach . Po prawdzie ostatnio WitP_tsaJ4145 założył quiz w kategorii otwartej, ale nie o to mi chodziło, więc sam pozwoliłem sobie utworzyć ten temat . Ma to być po prostu zabawa, bez żadnej punktacji i takich tam, bo nie wiem, kto by spisywał punkty Po prostu wklejamy fotkę i jeśli nikt nie odgadnie, dajemy następną, a jeśli ktoś odgadnie, to on zadaje zagadkę. Zacznę pytaniem: co to za samolot?
 _________________ I trzymajcie się z dala od oficerów, bo są niezdrowi. Przeciwnik niespecjalnie chce z wami walczyć, bo przeciwnik to chłopaki jak wy, które chcą tylko wrócić do domu w całości. Ale przez oficerów można zginąć. - T. Pratchett |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek pułkownik

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 6:43 pm Temat postu: |
|
|
To PZL P.7a w służbie niemieckiej  _________________ "Mundur polskiego ułana sprawia, że nawet niedoświadczeni młodzieńcy wyglądają w nich niby mężczyźni ze stali i pogromcy niewieścich serc" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RyldArgith major

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 6:47 pm Temat postu: |
|
|
No i mówiłem, że będzie łatwo? Zadawaj. _________________ I trzymajcie się z dala od oficerów, bo są niezdrowi. Przeciwnik niespecjalnie chce z wami walczyć, bo przeciwnik to chłopaki jak wy, które chcą tylko wrócić do domu w całości. Ale przez oficerów można zginąć. - T. Pratchett |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek pułkownik

|
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Sorka za opóźnienia xD
 _________________ "Mundur polskiego ułana sprawia, że nawet niedoświadczeni młodzieńcy wyglądają w nich niby mężczyźni ze stali i pogromcy niewieścich serc" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kapselleek major

|
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 6:58 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście PZL P-24A wyprodukowany na licencji w KTF w Kayseri, w Turcji.
A to co za samolot?
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek pułkownik

|
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 10:57 pm Temat postu: |
|
|
No dobrze _________________ "Mundur polskiego ułana sprawia, że nawet niedoświadczeni młodzieńcy wyglądają w nich niby mężczyźni ze stali i pogromcy niewieścich serc" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kapselleek major

|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Czy mam coś podpowiedzieć??
To ten sam samolot tylko w położeniu transportowym. Przygotowanie do wylotu trwało ponoć 6 minut. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RyldArgith major

|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Arado Ar 231? _________________ I trzymajcie się z dala od oficerów, bo są niezdrowi. Przeciwnik niespecjalnie chce z wami walczyć, bo przeciwnik to chłopaki jak wy, które chcą tylko wrócić do domu w całości. Ale przez oficerów można zginąć. - T. Pratchett |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kapselleek major

|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 6:25 pm Temat postu: |
|
|
No to zapodawaj następną zagadkę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RyldArgith major

|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 7:08 pm Temat postu: |
|
|
Ależ proszę
 _________________ I trzymajcie się z dala od oficerów, bo są niezdrowi. Przeciwnik niespecjalnie chce z wami walczyć, bo przeciwnik to chłopaki jak wy, które chcą tylko wrócić do domu w całości. Ale przez oficerów można zginąć. - T. Pratchett |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kapselleek major

|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 8:05 pm Temat postu: |
|
|
| Mam odpowiedziec od razu czy trochu odczekać?? Kiedyś go nawet skleiłem z kartonu MM. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek pułkownik

|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Czy to Do 335 ??
Jak nie to niech kapsellek odpowiada  _________________ "Mundur polskiego ułana sprawia, że nawet niedoświadczeni młodzieńcy wyglądają w nich niby mężczyźni ze stali i pogromcy niewieścich serc" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kapselleek major

|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 8:34 pm Temat postu: |
|
|
| Jest to Kyushu J7W1 Shinden, chyba najciekawsza kaczka jaka do tej pory powstała, chociaz polatało to tylko kilka razy i to w lipcu 45. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek pułkownik

|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 9:03 pm Temat postu: |
|
|
Nigdy o tym nie słyszałem widać to mało znana kontrukcja _________________ "Mundur polskiego ułana sprawia, że nawet niedoświadczeni młodzieńcy wyglądają w nich niby mężczyźni ze stali i pogromcy niewieścich serc" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kapselleek major

|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 9:24 pm Temat postu: |
|
|
| Czy mogę zadawać?? |
|
| Powrót do góry |