Forum Encyklopedia broni Strona Główna
nawigacja w portalu: encyklopedia broni - kalendarz historyczny - galeria - portal
Encyklopedia broni
Forum o uzbrojeniu z okresu II wojny światowej (1939-1945).

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Żukow - geniusz czy idiota?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Encyklopedia broni Strona Główna -> Związek Radziecki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
otto1973
porucznik
porucznik

PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 9:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytam akurat kolejnego Suworowa i tak mi się przypomniało że jest tu taki temat.Tak sobie myślę że ten gościu coś nie darzył sympatią żukowa.Dlaczego?
Ano wypada się zgodzić że genialny marszałek był nikim innym jak kompletnym idiota,dyletantem wojskowym pokroju Tuchaczewskiego, a na dodatek bufonem żądnym sławy.Argumenty Suworowa są nie do podważenia(przynajmniej dla mnie).
Cały jego ,,szlak"bojowy to pasmo porażek i kompromitacji.Poczynając od Chałchyna, poprzez Syczewkę a na Berlinie kończąc, gdzie jak wiadomo wygubił dwie armie pancerne pchajac je w środek miasta.Jak on sie uchował, skoro za daleko mniejsze przewinienia Stalin fundował czapę?Miał chłop talent.
Polecam ,,Ostatnią defiladę", bo naprawdę trudno się nie zgodzić z Suworowem.A tak na marginesie fajnie porównuje czołgi, czyli taki pojedynek pancerny.Ostry gość, który przytacza bardzo logiczne argumenty poparte dowodami.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Encyklopedia broni Strona Główna -> Związek Radziecki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: