| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
otto1973 porucznik

|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 9:56 pm Temat postu: |
|
|
Czytam akurat kolejnego Suworowa i tak mi się przypomniało że jest tu taki temat.Tak sobie myślę że ten gościu coś nie darzył sympatią żukowa.Dlaczego?
Ano wypada się zgodzić że genialny marszałek był nikim innym jak kompletnym idiota,dyletantem wojskowym pokroju Tuchaczewskiego, a na dodatek bufonem żądnym sławy.Argumenty Suworowa są nie do podważenia(przynajmniej dla mnie).
Cały jego ,,szlak"bojowy to pasmo porażek i kompromitacji.Poczynając od Chałchyna, poprzez Syczewkę a na Berlinie kończąc, gdzie jak wiadomo wygubił dwie armie pancerne pchajac je w środek miasta.Jak on sie uchował, skoro za daleko mniejsze przewinienia Stalin fundował czapę?Miał chłop talent.
Polecam ,,Ostatnią defiladę", bo naprawdę trudno się nie zgodzić z Suworowem.A tak na marginesie fajnie porównuje czołgi, czyli taki pojedynek pancerny.Ostry gość, który przytacza bardzo logiczne argumenty poparte dowodami. _________________ bujać to my panowie szlachta... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|